Το απόλυτο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος με δύο εξαιρετικά κομμάτια ενωμένα σε ένα μεγάλο κομμάτι από κόκκαλο σε σχήμα Τ
Βάρος: 850 γραμμάρια
Πάχος: 5 εκατοστά
Τεχνική Ψησίματος
Αφαιρούμε την μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ψήσιμο
Θωρακίζουμε την μπριζόλα σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά (2+2 λεπτά εάν θέλουμε να την μαρκάρουμε με διαγώνιες γραμμές)
Την τοποθετούμε σε φούρνο (ή σε καπνιστήρι) για αργό ψήσιμο (2 ώρες περίπου) στούς 140-150 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
Ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ακίδος
Την αποσύρουμε μεταξύ 51 έως 55 βαθμούς Κελσίου για ένα Medium Rare ή Medium αποτέλεσμα
Αφήνουμε την μπριζόλα για 10 λεπτά να ηρεμήσει
Σερβίρισμα
Κόβουμε το φιλέτο και το κόντρα σε διαγώνιες λεπτές φέτες και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι και αρωματισμένο βούτυρο (δεντρολίβανο – σκόρδο)
Καλή όρεξη!