T-Bone Steak – Μοσχαρίσια Μπριζόλα Τ-μπον

μπριζόλα μοσχαρίσια Τ-ΒΟΝΕ

Το απόλυτο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος με δύο εξαιρετικά κομμάτια ενωμένα σε ένα μεγάλο κομμάτι από κόκκαλο σε σχήμα Τ

Βάρος: 850 γραμμάρια

Πάχος: 5 εκατοστά

μπριζόλα μοσχαρίσια Τ-ΒΟΝΕ

Τεχνική Ψησίματος

Αφαιρούμε την μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ψήσιμο

Θωρακίζουμε την μπριζόλα σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά (2+2 λεπτά εάν θέλουμε να την μαρκάρουμε με διαγώνιες γραμμές)

Την τοποθετούμε σε φούρνο (ή σε καπνιστήρι) για αργό ψήσιμο (2 ώρες περίπου) στούς 140-150 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.

Ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ακίδος

Την αποσύρουμε μεταξύ 51 έως 55 βαθμούς Κελσίου για ένα Medium Rare ή Medium αποτέλεσμα

Αφήνουμε την μπριζόλα για 10 λεπτά να ηρεμήσει

μπριζόλα μοσχαρίσια Τ-ΒΟΝΕ

Σερβίρισμα

Κόβουμε το φιλέτο και το κόντρα σε διαγώνιες λεπτές φέτες και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι και αρωματισμένο βούτυρο (δεντρολίβανο – σκόρδο)

μπριζόλα μοσχαρίσια Τ-ΒΟΝΕ

Καλή όρεξη!