Ψητά Λαχανικά

ψητά λαχανικά

Τα ψητά λαχανικά είναι ένας υγιεινός και γευστικός μεζές ο οποίος μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε πιάτο στο τραπέζι.

 

Μελιτζάνες 

Οι ψητές μελιτζάνες αποτελούν ένα μοναδικό ορεκτικό, ενίοτε και συνοδευτικό πιάτο. Μπορούν να ψηθούν ολόκληρες στα κάρβουνα ή τεμαχισμένες και να σερβιριστούν με λαδορίγανη.

ψητά λαχανικά


Πιπεριές Φλωρίνης

Οι πιπεριές όπως και τα κρεμμύδια όταν ψηθούν στα κάρβουνα αναδεικνύουν τα σάκχαρα που περιέχουν τα οποία καραμελώνουν και έτσι μεγάλοι και μικροί τρελαίνονται να τα τρώνε.

  ψητά λαχανικά 

Πατάτα ψητή

Ανέκαθεν με το ψητό μας κρέας ή ακόμα και στο τζάκι το χειμώνα ρίχναμε πατάτες στα κάρβουνα. Αν και σκληρή η πατάτα, όταν ψηθεί μαλακώνει και γίνεται σαν το βούτυρο. Και μιας και μιλάμε για βούτυρο, μια κουταλιά μαζί με λίγο αλατάκι είναι ότι πρέπει για να γίνει η ψητή πατάτα ένας λαχταριστός μεζές. Το τελευταίο καιρό έχει αναδειχτεί και σε βασικό γεύμα αφού την γεμίζουν με διάφορα αλλαντικά, τυριά, ελιές και χορταρικά και καταλήγει να είναι ένα χορταστικό πιάτο

ψητά λαχανικά

Καρότο ψητό

Την πρώτη φορά που δοκίμασα ψητό καρότο  είχα μείνει άναυδος. Από τότε το βάζω ενδιάμεσα στα ψητά μου (σουβλάκια ή λουκάνικα) και μερικές φορές και σε φέτες ή λωρίδες στα κάρβουνα. Ότι πρέπει για να ξεκινήσεις ένα πλούσιο γεύμα κρεατικών.

ψητά λαχανικά

 

Αφήστε μια απάντηση