Σερβίρισμα Ψημένου Κρέατος

Μετά από μια καλή προετοιμασία και ένα προσεγμένο ψήσιμο, σειρά έχει το σερβίρισμα έτσι ώστε να δώσουμε το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα στους καλεσμένους μας. Έτσι θα ανταμειφθεί επάξια όλη μας η προσπάθεια. Όπως αναφέραμε και παλαιότερα, σε μια γευστική δοκιμασία πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά το γλυκό, το πικρό, το ξινό και το αλμυρό. Φροντίζουμε στο […]

Μαρινάρισμα στο κοτόπουλο σούβλας

Το γιαούρτι είναι μια φυσική μαρινάδα για να μαλακώσει το κρέας. Οι μαρινάδες έχουν σκοπό να προσθέτουν γεύση και υγρασία στο φαγητό. Μια καλή μαρινάδα έχει σωστή ισορροπία μεταξύ οξέων, ελαίων και αρωματικών συστατικών. Οι μαρινάδες με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι ίσως οι μόνες που μαλακώνουν το κρέας αφού δρουν ως καταλύτες και διασπούν […]

Αρωματικά Ελαιόλαδα

Ένα βασικό συστατικό για το μαγείρεμα είναι το λάδι. Οι παρακάτω οδηγίες έχουν σκοπό να φτιάξουμε αρωματικό ελαιόλαδο το οποίο να βάζουμε στα φαγητά ή στις μαρινάτες μας.Σε αυτό το άρθρο προτείνουμε τέσσερα αρωματικά λάδια – κόκκινα κρέατα – λευκά κρέατα – ψάρια – σαλάτες Θα χρειαστούμε κατά προτίμηση μικρά διάφανα μπουκαλάκια και κατά προτίμηση […]

Μαρινάρισμα Κρέατος

Φίλοι ψήστες, νέοι και παλαιοί, αρχάριοι και έμπειροι ! Το μαρινάρισμα στην ουσία είναι μια διαδικασία αρωματισμού ή/και ενυδάτωσης του κρέατος πριν από κάθε ψήσιμο, η οποία θα ανεβάσει γευστικά το τελικό προϊόν. Με αυτό τον τρόπο θα ικανοποιήσουμε περισσότερες αισθήσεις κατά τη γευστική δοκιμή και συνεπώς θα απολαμβάνουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο το κάθε […]

Κυπριακή Σούβλα ή Κοντοσούβλι

Πολλοί αναφέρονται στο ψήσιμο σαν ιεροτελεστία! Άλλοι το αναφέρουν σαν ψυχοθεραπεία. Ένα είναι σίγουρο, ότι το ψήσιμο είναι ένα παρεϊστικο σπορ, όσο πιο πολλοί τόσο το καλύτερο! Η κυπριακή σούβλα γίνεται παραδοσιακά από αρνί. Όχι ολόκληρο τύπου οβελία αλλά τεμαχισμένο και περαστό στη σούβλα. Το ζώο πρέπει να είναι ιδανικά 12-18 μηνών, το πολύ έως […]

Γιατί Κυπριακή Ψησταριά φουκού ?

Η ιστορία της κυπριακής ψησταριάς μας ταξιδεύει αρκετές δεκαετίες πίσω. Προκειμένου να βρεθεί μια πρακτική λύση στο ψήσιμο, κάποιοι πολυμήχανοι μάστορες σκέφτηκαν πως να κάνουν το ψήσιμο παιχνίδι. Και εγένετο η κυπριακή ψησταριά “φουκού”. Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη κυπριακή ψησταριά είναι ότι ψήνει σε όλο το πλάτος και το μήκος αφού υπάρχουν σούβλες κατά […]

Σωστή Επιλογή ψησταριάς

Φίλοι ψήστες, νέοι και παλαιοί,  αρχάριοι και έμπειροι ! Προτού αγοράσουμε μια ψησταριά θα πρέπει να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό μας, να εξετάσουμε τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουμε σε μια απόφαση. Αυτές οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Που θα βάλω τη ψησταριά? Ο χώρος ψησίματος είναι πολύ σημαντικός. Η ψησταριά θα πρέπει να είναι […]

Κάρβουνο ή Μπριγκέτα ?

Φίλοι ψήστες, νέοι και παλαιοί, αρχάριοι και έμπειροι ! Αφού λοιπόν αγοράσουμε τη ψησταριά μας (στη προκειμένη περίπτωση κάρβουνου), θα πρέπει να προμηθευτούμε και τη καύσιμη ύλη μας. Οι επιλογές μας είναι πολλές: Ξυλοκάρβουνα Κάρβουνα Μπριγκέτες Πυρηνοκάρβουνο   Η ερώτηση που πρέπει να απαντήσουμε είναι απλή:  τι θέλουμε να ψήσουμε και για πόση ώρα? έχουμε […]

Τεχνικές Ψησίματος

Ψησταριές υπάρχουν πολλών τύπων. Αυτοσχέδιες, με κάρβουνο, με υγραέριο, ηλεκτρικές. Στη κάθε μία, ανάλογα πως είναι κατασκευασμένη (κλειστού ή ανοικτού τύπου), μπορούμε να ψήσουμε με διαφορετική τεχνική. Έμμεσο Ψήσιμο – Τα κάρβουνα δεξιά ή/και αριστερά από το κρέας– Η θερμότητα εκπέμπεται έμμεσα στο κρέας– Αργό ψήσιμο μεγάλης διάρκειας Άμεσο Ψήσιμο– Το κάρβουνα κάτω από το κρέας– […]

A Simple Blog Post

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem. Investigationes demonstraverunt lectores legere me lius quod ii legunt saepius. Claritas est etiam processus dynamicus Typi non habent claritatem insitam; est […]