T-Bone Steak – Μοσχαρίσια Μπριζόλα Τ-μπον

Το απόλυτο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος με δύο εξαιρετικά κομμάτια ενωμένα σε ένα μεγάλο κομμάτι από κόκκαλο σε σχήμα Τ Βάρος: 850 γραμμάρια Πάχος: 5 εκατοστά Τεχνική Ψησίματος Αφαιρούμε την μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ψήσιμο Θωρακίζουμε την μπριζόλα σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά (2+2 λεπτά εάν θέλουμε […]

Οδηγός Συντήρησης και Ψησίματος για Ψησταριές Υγραερίου

Κανόνας #1 Λαδώνουμε τις μαντεμένιες σχάρες με ηλιέλαιο (όχι με ελαιόλαδο) Χρησιμοποιείστε ένα πινέλο για να αλείψετε με λάδι τις μαντεμένιες σχάρες /πλάκες. Δημιουργεί ένα «φιλμ» προστασίας στις μαντεμένιες σχάρες και επιπλέον δεν κολλάει το φαγητό    Κανόνας#2 Κάθε φορά που τελειώνουμε το ψήσιμο κάνουμε «πυρόλυση». Ανάβουμε τους καυστήρες στο φουλ για 3 λεπτά και […]

Ψητά Λαχανικά

Τα ψητά λαχανικά είναι ένας υγιεινός και γευστικός μεζές ο οποίος μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε πιάτο στο τραπέζι.   Μελιτζάνες  Οι ψητές μελιτζάνες αποτελούν ένα μοναδικό ορεκτικό, ενίοτε και συνοδευτικό πιάτο. Μπορούν να ψηθούν ολόκληρες στα κάρβουνα ή τεμαχισμένες και να σερβιριστούν με λαδορίγανη. Πιπεριές Φλωρίνης Οι πιπεριές όπως και τα κρεμμύδια όταν ψηθούν στα […]

Σεφταλιές – Κεμπάπ – Λουκάνικα – Παστουρμάς

Το σημερινό μενού έχει κάτι διαφορετικό από όλα τα άλλα! Αποτελείται από μπουκιές κρέατος παρασκευασμένες με ξεχωριστό τρόπο και αναδεικνύουν τις δυνατότητες που έχει διαχρονικά η ελληνική κουζίνα!   Κεμπάπ  Βασικό συστατικό ο αρνίσιος κιμάς. Ενίοτε και μοσχαρίσιος σε αναλογία 50-50. Το μείγμα συνοδεύει το κύμινο και το μπούκοβο. Συμπληρωματικά πάντα, καλά τριμμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο […]

Χοιρινές Μπριζόλες Μαριναρισμένες

Στήσιμο Το σκηνικό μας σήμερα στήνεται με μια σειρά από μπριζόλες χοιρινές, δύο ψησταριές φουκου και φυσικά αρωματικά από τη φύση. Το μαρινάρισμα ή η ενυδάτωση αν θέλετε θα γίνει με διαφορά ποτά, σάλτσες ή χυμούς φρούτων. Όλη αυτή η μίξη θα δώσει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα απογειώσει τις χοιρινές μας μπριζόλες προσθέτοντας επιπλέον […]

Σερβίρισμα Ψημένου Κρέατος

Μετά από μια καλή προετοιμασία και ένα προσεγμένο ψήσιμο, σειρά έχει το σερβίρισμα έτσι ώστε να δώσουμε το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα στους καλεσμένους μας. Έτσι θα ανταμειφθεί επάξια όλη μας η προσπάθεια. Όπως αναφέραμε και παλαιότερα, σε μια γευστική δοκιμασία πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά το γλυκό, το πικρό, το ξινό και το αλμυρό. Φροντίζουμε στο […]

Μαρινάρισμα στο κοτόπουλο σούβλας

Το γιαούρτι είναι μια φυσική μαρινάδα για να μαλακώσει το κρέας. Οι μαρινάδες έχουν σκοπό να προσθέτουν γεύση και υγρασία στο φαγητό. Μια καλή μαρινάδα έχει σωστή ισορροπία μεταξύ οξέων, ελαίων και αρωματικών συστατικών. Οι μαρινάδες με βάση τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι ίσως οι μόνες που μαλακώνουν το κρέας αφού δρουν ως καταλύτες και διασπούν […]

Αρωματικά Ελαιόλαδα

Ένα βασικό συστατικό για το μαγείρεμα είναι το λάδι. Οι παρακάτω οδηγίες έχουν σκοπό να φτιάξουμε αρωματικό ελαιόλαδο το οποίο να βάζουμε στα φαγητά ή στις μαρινάτες μας.Σε αυτό το άρθρο προτείνουμε τέσσερα αρωματικά λάδια – κόκκινα κρέατα – λευκά κρέατα – ψάρια – σαλάτες Θα χρειαστούμε κατά προτίμηση μικρά διάφανα μπουκαλάκια και κατά προτίμηση […]

Μαρινάρισμα Κρέατος

Φίλοι ψήστες, νέοι και παλαιοί, αρχάριοι και έμπειροι ! Το μαρινάρισμα στην ουσία είναι μια διαδικασία αρωματισμού ή/και ενυδάτωσης του κρέατος πριν από κάθε ψήσιμο, η οποία θα ανεβάσει γευστικά το τελικό προϊόν. Με αυτό τον τρόπο θα ικανοποιήσουμε περισσότερες αισθήσεις κατά τη γευστική δοκιμή και συνεπώς θα απολαμβάνουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο το κάθε […]