Μαρινάρισμα Κρέατος

Φίλοι ψήστες, νέοι και παλαιοί, αρχάριοι και έμπειροι ! Το μαρινάρισμα στην ουσία είναι μια διαδικασία αρωματισμού ή/και ενυδάτωσης του κρέατος πριν από κάθε ψήσιμο, η οποία θα ανεβάσει γευστικά το τελικό προϊόν. Με αυτό τον τρόπο θα ικανοποιήσουμε περισσότερες αισθήσεις κατά τη γευστική δοκιμή και συνεπώς θα απολαμβάνουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο το κάθε […]

Κυπριακή Σούβλα ή Κοντοσούβλι

Πολλοί αναφέρονται στο ψήσιμο σαν ιεροτελεστία! Άλλοι το αναφέρουν σαν ψυχοθεραπεία. Ένα είναι σίγουρο, ότι το ψήσιμο είναι ένα παρεϊστικο σπορ, όσο πιο πολλοί τόσο το καλύτερο! Η κυπριακή σούβλα γίνεται παραδοσιακά από αρνί. Όχι ολόκληρο τύπου οβελία αλλά τεμαχισμένο και περαστό στη σούβλα. Το ζώο πρέπει να είναι ιδανικά 12-18 μηνών, το πολύ έως […]

Γιατί Κυπριακή Ψησταριά φουκού ?

Η ιστορία της κυπριακής ψησταριάς μας ταξιδεύει αρκετές δεκαετίες πίσω. Προκειμένου να βρεθεί μια πρακτική λύση στο ψήσιμο, κάποιοι πολυμήχανοι μάστορες σκέφτηκαν πως να κάνουν το ψήσιμο παιχνίδι. Και εγένετο η κυπριακή ψησταριά “φουκού”. Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη κυπριακή ψησταριά είναι ότι ψήνει σε όλο το πλάτος και το μήκος αφού υπάρχουν σούβλες κατά […]

Σωστή Επιλογή ψησταριάς κάρβουνου

Φίλοι ψήστες, νέοι και παλαιοί,  αρχάριοι και έμπειροι ! Προτού αγοράσουμε μια ψησταριά θα πρέπει να κάνουμε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό μας, να εξετάσουμε τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουμε σε μια απόφαση. Αυτές οι ερωτήσεις είναι οι εξής: Που θα βάλω τη ψησταριά? Ο χώρος ψησίματος είναι πολύ σημαντικός. Η ψησταριά θα πρέπει να είναι […]

Πως να διαλέξετε το καλύτερο κάρβουνο για ψήσιμο μεγάλης διάρκειας και έντασης!

Τεχνικές Ψησίματος έμμεσο άμεσο ψήσιμο

Τεχνικές Ψησίματος μάθετε τις είναι το έμμεσο ή άμεσο ψήσιμο για να απογειώσετε το ψήσιμο σας