Αρωματικά Ελαιόλαδα

Ένα βασικό συστατικό για το μαγείρεμα είναι το λάδι. Οι παρακάτω οδηγίες έχουν σκοπό να φτιάξουμε αρωματικό ελαιόλαδο το οποίο να βάζουμε στα φαγητά ή στις μαρινάτες μας.Σε αυτό το άρθρο προτείνουμε τέσσερα αρωματικά λάδια

  • – κόκκινα κρέατα
  • – λευκά κρέατα
  • – ψάρια
  • – σαλάτες

Θα χρειαστούμε κατά προτίμηση μικρά διάφανα μπουκαλάκια και κατά προτίμηση αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Αρωματικό ελαιόλαδο για Κόκκινα κρέατα

  • 1-2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά κόκκους μαύρου πιπεριού σπασμένους
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή (ολόκληρη)
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
Flat-lay of raw prime beef meat dry-aged steak rib-eye on bone over rustic wooden board over grey concrete background with seasoning, top view, copy space, square crop. Meat high-protein meal concept

Αρωματικό ελαιόλαδο για Λευκά κρέατα

  • 1-2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 φέτα πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • 1 κουταλιά κόκκους λευκού πιπεριού σπασμένους

Αρωματικό ελαιόλαδο για Ψάρια

  • 1-2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1-2 φυλλαράκια βασιλικό πλατύφυλλο
  • 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

Αρωματικό ελαιόλαδο για Σαλάτες

  • 1-2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 φυλαράκι αρμπαρόριζα
  • 1-2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού / πορτοκαλιού

Καλό είναι πριν τοποθετήσουμε τα βότανα να τα πιέσουμε λίγο για να βγάλουν τα αρώματα τους.
Η διαδικασία αρωματισμού διαρκεί τουλάχιστον 15 μέρες μέχρι να μεταφερθούν τα αρώματα στο λάδι. Καλή όρεξη ! #thefoukouproject

Αφήστε μια απάντηση