Ένα βασικό συστατικό για το μαγείρεμα είναι το λάδι. Οι παρακάτω οδηγίες έχουν σκοπό να φτιάξουμε αρωματικό ελαιόλαδο το οποίο να βάζουμε στα φαγητά ή στις μαρινάτες μας.Σε αυτό το άρθρο προτείνουμε τέσσερα αρωματικά λάδια
- – κόκκινα κρέατα
- – λευκά κρέατα
- – ψάρια
- – σαλάτες
Θα χρειαστούμε κατά προτίμηση μικρά διάφανα μπουκαλάκια και κατά προτίμηση αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Αρωματικό ελαιόλαδο για Κόκκινα κρέατα
- 1-2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά κόκκους μαύρου πιπεριού σπασμένους
- 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή (ολόκληρη)
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
Αρωματικό ελαιόλαδο για Λευκά κρέατα
- 1-2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
- 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 φέτα πιπερόριζα (τζίντζερ)
- 1 κουταλιά κόκκους λευκού πιπεριού σπασμένους
Αρωματικό ελαιόλαδο για Ψάρια
- 1-2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
- 1-2 φυλλαράκια βασιλικό πλατύφυλλο
- 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
Αρωματικό ελαιόλαδο για Σαλάτες
- 1-2 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
- 1 φυλαράκι αρμπαρόριζα
- 1-2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1-2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 1 φλούδα λεμονιού / πορτοκαλιού
Καλό είναι πριν τοποθετήσουμε τα βότανα να τα πιέσουμε λίγο για να βγάλουν τα αρώματα τους.
Η διαδικασία αρωματισμού διαρκεί τουλάχιστον 15 μέρες μέχρι να μεταφερθούν τα αρώματα στο λάδι. Καλή όρεξη ! #thefoukouproject