Τεχνική Ψησίματος T-BONE
– Αφαιρούμε την μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ψήσιμο
– Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και περιμένουμε 10-15 λεπτά μέχρι να το απορροφήσει
– Θωρακίζουμε την μπριζόλα σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά (2+2 λεπτά εάν θέλουμε να την μαρκάρουμε με διαγώνιες γραμμές)
– Την τοποθετούμε σε φούρνο (ή σε καπνιστήρι) για αργό ψήσιμο στους 150 βαθμούς για ψήσιμο στο εσωτερικό – 2 ώρες περίπου.
– Ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ακίδας
– Την αποσύρουμε μεταξύ 51 έως 53 βαθμούς Κελσίου για ένα Medium Rare ή 55 έως 57 βαθμούς Κελσίου για Medium αποτέλεσμα
– Καλή όρεξη!