Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει χοιρινό λαιμό σε λεπτές φέτες.
Για πιο ζουμερά αποτελέσματα μπορούμε να προσθέσουμε και πανσέτα σε αναλογία 1:4.
Συστατικά:
- 2 κιλά Χοιρινός Λαιμός + 0.5 κιλά πανσέτα (κομμένος σε λεπτές φέτες)
50 ml Λάδι - 10 γρ. Ρίγανη
- 10 γρ. Θυμάρι
- 10 γρ. Θρούμπι
- Αλάτι / Πιπέρι
Συμβουλή
Μαρινάρουμε σε VACUUM ή σε σακούλα τροφίμων για μεγαλύτερα απορρόφηση των αρωμάτων
Για έξτρα γεύση και άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε και τα παρακάτω
- 2 μεγάλες ντομάτες στο μπλέντερ
- 20 γρ. γλυκιά πάπρικα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
Εκτέλεση:
- Περνάμε πρώτα το ένα πιατάκι που συγκρατεί το γύρο στη σούβλα
- Ακολούθως, περνάμε ένα ένα τα φιλέτα συμμετρικά στη σούβλα
- Προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα συμμετρικό σχήμα έτσι ώστε η περιστροφή να είναι όσο γίνεται πιο συμμετρική (δλδ στον άξονα)
- Βαζουμε όλα τα κομμάτσια στη σούβλα και κατόπιν πιέζουμε με το άλλο πιατάκι να γίνουν όλα ένα σώμα.
Ψήσιμο
- Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά και γρήγορη περιστροφή
- Μόλις ψηθεί εξωτερικά τότε αφαιρούμε και κόβουμε λεπτές λωρίδες κατα μήκος του γύρου.
- Στο πρώτο κόψιμο προσπαθούμε να τον στρογγυλέψουμε όσο γίνεται έτσι ώστε να βελτιωθεί και η περιστροφή καθώς και το ψήσιμο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί η επόμενη στρώση
Σερβίρισμα
Ψήνουμε πίτες και κόβουμε κρεμμύδι, ντομάτα καθώς και ετοιμάζουμε τζατζίκι ή άλλο σως που μας αρέσει.
Προσθέτουμε στη πίτα σως, κρεμμύδι, ντομάτα και το καλοφημένο μας γύρο!
Καλή όρεξη και καλά ψησίματα σε όλους!