Θερμοκρασίες Ψησίματος Μπάρμπεκιου
Για να πετύχουμε το σωστό ψήσιμο θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τις ελάχιστες θερμοκρασίες ψησίματος κρέατος ή ψαριού.
Με αυτόν τον τρόπο:
θα καταναλώσουμε το φαγητό με ασφάλεια χωρίς ανεπιθύμητα συμπτώματα και
θα διατηρήσουμε το κρέας ζουμερό στο εσωτερικό του
Μικρά μυστικά:
Διατηρήστε ίδιο πάχος κατά μήκος του κρέατος για ομοιόμορφο ψήσιμο
Μετρήστε στον πυρήνα του κρέατος σε 2 ή 3 διαφορετικά σημεία
Μην καρφώνετε το θερμόμετρο σε κόκκαλα, σχάρα ή σούβλα γιατί η μέτρηση θα ειναι ψευδής
Συμβουλή:
Θυμηθείτε πριν την κατανάλωση του κρέατος να αφήσετε το κρέας να “ξεκουραστεί” έτσι ώστε να αναδιανεμηθούν τα υγρά στο εσωτερικό του.
Καλή Απόλαυση!