Γιατί Κυπριακή Ψησταριά φουκού ?

ψησταριά φουκου κυπριακή παραδοσιακή

Η ιστορία της κυπριακής ψησταριάς μας ταξιδεύει αρκετές δεκαετίες πίσω. Προκειμένου να βρεθεί μια πρακτική λύση στο ψήσιμο, κάποιοι πολυμήχανοι μάστορες σκέφτηκαν πως να κάνουν το ψήσιμο παιχνίδι.

Και εγένετο η κυπριακή ψησταριά “φουκού”.

Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη κυπριακή ψησταριά είναι ότι ψήνει σε όλο το πλάτος και το μήκος αφού υπάρχουν σούβλες κατά μήκος και σουβλάκια κατά πλάτος. Εκμεταλλεύεται μέχρι το τελευταίο εκατοστό προκειμένου προσφέρει την απόλαυση και χαρά του ψησίματος.

Η κυπριακή ψησταριά μπορεί να:
– ψήσει σουβλάκιασε μικρά σουβλιά
– ψήσει κοντοσούβλι σε μεγάλες σούβλες
– ψήσει ψάρια σε περιστρεφόμενη σχάρα
– ψήσει μπριζόλες / μπιφτέκια σε επίπεδη σχάρα

ψησταριά φουκου κυπριακή παραδοσιακή

Επιπλέον, τα εξής χαρακτηριστικά κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τις κοινές ψησταριές:

  • πόδια αποσπώμενα
  • ρύθμιση ύψους ψησίματος
  • προστατευτικό καπάκι
  • πόδια με ρόδες και πλέγμα στήριξης

Σε σχέση με τις υπόλοιπες ψησταριές, οι φουκούδες λόγω της ενισχυμένης κατασκευής μπορούν συνδυαστούν με πυρότουβλο. Το πυρότουβλο όταν ζεσταθεί καλά έχει την ιδιότητα να ακτινοβολεί. Έτσι δεν χρειάζεται να προσθέτουμε συνέχεια κάρβουνο και κατ’ επέκταση κάνουμε οικονομία. Το κυριότερο είναι ότι έχουμε σταθερό θερμικό φορτίο το οποίο ψήνει χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Για τους Κύπριους είναι ένα εργαλείο “value for money” αφού η ενισχυμένη μεταλλική της κατασκευή και τα αξιόπιστα αξεσουάρ (μοτέρ, ανοξείδωτες σχάρες και σούβλες) προσφέρουν μια λύση σε βάθος χρόνου.

ψησταριά φουκου κυπριακή παραδοσιακή

Χαίρομαι όταν με καλούν πιο παλιοί ψήστες και μου λένε “έχω φουκού 12, 15 ή 17 χρόνια”. Καταλαβαίνω και εγώ ο ίδιος ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο εργαλείο, το οποίο οι πελάτες μου θα έχουν για μια ζωή και θα είναι για πάντα ευχαριστημένοι !

Το κατάστημα μας μπορεί να σας αποστείλει οποιαδήποτε αξεσουάρ ή ψησταριά με κούριερ ή με μεταφορική σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

Καλή συνέχεια και καλά ψησίματα σε όλους.

#thefoukouproject #foukou #bbq #kypriakipsistaria

Αφήστε μια απάντηση