Τεχνικές Ψησίματος έμμεσο άμεσο ψήσιμο

Τεχνικές Ψησίματος έμμεσο άμεσο ψήσιμο

Τεχνικές Ψησίματος έμμεσο άμεσο ψήσιμο

Μάθετε τα μυστικά του καλού ψησίματος με Τεχνικές Ψησίματος έμμεσο άμεσο ψήσιμο που θα σας απογειώσουν το ψήσιμο.

Ο καθένας μας μπορεί να ψήσει ζουμερά, ομοιόμορφα και συμμετρικά το κρέας αν ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία 

Καταρχάς είναι γνωστό ότι Ψησταριές υπάρχουν πολλών τύπων.

Οι περισσότεροι τύπου είναι αυτοσχέδιες, με κάρβουνο, με υγραέριο, ηλεκτρικές.

Στη κάθε μία, ανάλογα πως είναι κατασκευασμένη (κλειστού ή ανοικτού τύπου), μπορούμε να ψήσουμε με διαφορετική τεχνική.

Για παράδειγμα:

  1. Έμμεσο Ψήσιμο 
    – Τα κάρβουνα δεξιά ή/και αριστερά από το κρέας
    – Η θερμότητα εκπέμπεται έμμεσα στο κρέας
    – Αργό ψήσιμο μεγάλης διάρκειας
  2. Άμεσο Ψήσιμο
    – Το κάρβουνα κάτω από το κρέας
    – Η θερμότητα εκπέμπεται απευθείας στο κρέας
    – Τεχνική για θωράκισμα
  3. Ψήσιμο σε μαντέμι
    – Η θερμότητα από το μέταλλο και μεταφέρεται στο κρέας ομοιόμορφα 
    – Περιστρέφουμε μία φορά κάθε πλευρά
    – Περιστρέφουμε σε διαφορετικό σημείο (που δεν υπήρχε κρέας) όπου η θερμοκρασία είναι υψηλότερη
  4. Ψήσιμο με καπάκι
    – Μια ψησταριά με καπάκι μετατρέπετε εύκολα σε φούρνο
    – Ο θερμός αέρας περιστρέφεται εντός της ψησταριάς
    – Ψήνουμε ταυτόχρονα από κάτω και από πάνω το κρέας

Μικρές Συμβουλές:

Σε κάθε περίπτωση, το έμμεσο και αργό ψήσιμο σημαίνει ζουμερό. Δεν πιέζουμε το κρέας να βγάλει τα υγρά και τους χυμούς του.

Στην πραγματικότητα, το άμεσο ψήσιμο είναι βεβιασμένο και με αυτό τον τρόπο χάνουμε υγρασία. 

Χωρίς αμφιβολία αν δεν τηρούμε ίσους χρόνους ψησίματος από κάθε πλευρά δεν θα έχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο και από τις δύο πλευρές. Αυτό φαίνεται πιο χαρακτηριστικά σε μεγάλα κομμάτια, όπου με μία τομή αμέσως θα φανεί η διαφορά στην κάθε πλευρά.

Επιπροσθέτως, ενυδατώνω το κρέας μου και από τις δύο πλευρές. Έτσι δεν θα χάσω καθόλου υγρασία και το φαγητό μου θα είναι εύκολο στο μασιμο.

Σημαντικό στην διαδικασία είναι και η ανάπαυση του κρέατος. Δίνουμε χρόνο έτσι ώστε το κρέας να πάρει πίσω τους χυμούς του στο ειδικό σκεύος – φαγητοδοχείο πριν το κόψιμο με το μαχαίρι.

Εν κατακλείδι, παρατηρώ προσεχτικά το ψήσιμο και λαμβάνω τα μέτρα μου σε κάθε περίσταση.  

Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε θερμόμετρο. 

Εδω ειναι μερικά αξιόπιστα θερμόμετρα για το ψήσιμο https://thefoukouproject.gr/product-category/thermometers/ 

Για αυτό θα μιλήσουμε την επόμενη φορά

Καλά ψησίματα σε όλους!

#thefoukouproject

Τεχνικές Ψησίματος έμμεσο άμεσο ψήσιμο

Αφήστε μια απάντηση