Ψησταριές υπάρχουν πολλών τύπων. Αυτοσχέδιες, με κάρβουνο, με υγραέριο, ηλεκτρικές. Στη κάθε μία, ανάλογα πως είναι κατασκευασμένη (κλειστού ή ανοικτού τύπου), μπορούμε να ψήσουμε με διαφορετική τεχνική.
- Έμμεσο Ψήσιμο
– Τα κάρβουνα δεξιά ή/και αριστερά από το κρέας
– Η θερμότητα εκπέμπεται έμμεσα στο κρέας
– Αργό ψήσιμο μεγάλης διάρκειας - Άμεσο Ψήσιμο
– Το κάρβουνα κάτω από το κρέας
– Η θερμότητα εκπέμπεται απευθείας στο κρέας
– Τεχνική για θωράκισμα - Ψήσιμο σε μαντέμι
– Η θερμότητα απορροφάται από το μέταλλο και μεταφέρεται στο κρέας ομοιόμορφα
– Περιστρέφουμε μία φορά κάθε πλευρά
– Περιστρέφουμε σε διαφορετικό σημείο (που δεν υπήρχε κρέας) όπου η θερμοκρασία είναι υψηλότερη - Ψήσιμο με καπάκι
– Χρησιμοποιώντας το καπάκι μετατρέπουμε τη ψησταριά μας σε φούρνο
– Ο θερμός αέρας περιστρέφεται εντός της ψησταριάς
– Ψήνουμε ταυτόχρονα και στο πάνω μέρος
Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε θερμόμετρο. Για αυτό θα μιλήσουμε την επόμενη φορά
Καλά ψησίματα σε όλους!