Τεχνικές Ψησίματος

Ψησταριές υπάρχουν πολλών τύπων. Αυτοσχέδιες, με κάρβουνο, με υγραέριο, ηλεκτρικές. Στη κάθε μία, ανάλογα πως είναι κατασκευασμένη (κλειστού ή ανοικτού τύπου), μπορούμε να ψήσουμε με διαφορετική τεχνική.

  1. Έμμεσο Ψήσιμο 
    – Τα κάρβουνα δεξιά ή/και αριστερά από το κρέας
    – Η θερμότητα εκπέμπεται έμμεσα στο κρέας
    – Αργό ψήσιμο μεγάλης διάρκειας
  2. Άμεσο Ψήσιμο
    – Το κάρβουνα κάτω από το κρέας
    – Η θερμότητα εκπέμπεται απευθείας στο κρέας
    – Τεχνική για θωράκισμα
  3. Ψήσιμο σε μαντέμι
    – Η θερμότητα απορροφάται από το μέταλλο και μεταφέρεται στο κρέας ομοιόμορφα 
    – Περιστρέφουμε μία φορά κάθε πλευρά
    – Περιστρέφουμε σε διαφορετικό σημείο (που δεν υπήρχε κρέας) όπου η θερμοκρασία είναι υψηλότερη
  4. Ψήσιμο με καπάκι
    – Χρησιμοποιώντας το καπάκι μετατρέπουμε τη ψησταριά μας σε φούρνο
    – Ο θερμός αέρας περιστρέφεται εντός της ψησταριάς
    – Ψήνουμε ταυτόχρονα και στο πάνω μέρος

Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε θερμόμετρο. Για αυτό θα μιλήσουμε την επόμενη φορά

Καλά ψησίματα σε όλους!

#thefoukouproject

Αφήστε μια απάντηση