Κυπριακά Σεφταλιά

Οι κυπριακές σεφταλιές ειναι ένας μεζές που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι

Είναι ένα σχετικά εύκολο μεζεδάκι που έχει μέσα 3-4 βασικά υλικά και παρασκευάζεται εύκολα. Ο καθένας μπορεί να προσθέσει ένα δικό του άρωμα ή τόνο προσθέτοντας έξτρα υλικά τα οποία μπορούν να το απογειώσουν στην κυριολεξία.

ΣΥΝΤΑΓΗ

1200 γρ. χοιρινό (μπούτι ή σπάλα)

300 γρ. χοιρινή πανσέτα (μπέικον)

μπόλια χοιρινή (ή κατσικίσια/αρνίσια)

3 κρεμμύδια μέτρια

1/2 ματσάκι μαϊντανό – μόνο τα φύλλα

15 γρ. αλάτι

5 γρ. πιπέρι

5 γρ. κανέλα

5 γρ. κύμινο (αρτισιά)

 

Με τη συνταγή αυτή φτιάχνετε περίπου 40 σεφταλιές

 

Συμβουλή

Στη μέση του ψησίματος γυρνάτε τις σεφταλιές μισή στροφή για να ψηθούν και στο ενδιάμεσο. Σερβίρετε με ψημένες πίτες, σαλάτα και σως γιαουρτιού